ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

КОЛУБАРА-УСЛУГЕ“ НА НАУЧНОМ СКУПУ У НОВОМ САДУ  

10. септембар 2015. године

Поводом обележавања Међународне године земљиштa, одржан је научно-стручни скуп и презентација научних радова у Новом Саду. Скуп је организован на иницијативу Института за ратарство и повртарство.

Овом скупу присуствовали су представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Српског друштва за проучавање земљишта, Управе за пољопривредно земљиште, Пољопривредног факултета Земун, Института за земљиште Београд,  Агенције за заштиту животне средине, представник канцеларије UNEP-а, директор пројекта GIZ. Kао представник нашег предузећа учешће је узела мр Гордана Ђикић, дипл. инжењер пољопривреде. Резултат поменутог скупа је доношење Декларације о земљишту, чији је циљ истицање важности земљишта, очување биодиверзитета и заштита земљишта од свих видова деградације.


На овај начин треба подизати свест будућих генерација, јер је земљиште необновљив природни ресурс и треба предузети све активности које су у нашој моћи за његово очување.

У прилогу можете видети део презентације мр Гордане Ђикић.

jn1 Биолошка рекултивација депосола на површинским коповима РБ „Колубара“