ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

ОСВОЈИО ПРВО МЕСТО НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОМ КУПУ

13. јун 2014. године

Мирко Белаћевић (27 година) је вишегодишњи државни првак у дизању тегова (powerlifting). Припадник је Интервентне Јединице у Београду, а уједно је и бивши радник „Колубара-Услуга“ д.о.о (пратња новца у оквиру Пословне јединице „Заштита и обезбеђење“). Овим спортом почео је да се бави када је имао 15 година и све до сада низао је успехе на бројним такмичењима - четири пута је био првак Војводине, два пута првак Србије, као и првак Државног купа. Постао је и првак Европе 12. маја 2013. године у Бачкој Паланци.

slika 1slika 2

„Одлучио сам да се бавим овим спортом, јер су ми физичка снага и издржљивост одувек биле изазов. С обзиром да powerlifting још увек није популаран спорт у Лазаревцу, искористио бих прилику да позовем омладину да дођу у теретану како бисмо тренирали заједно“ - нагласио је Мирко.

Ове године, успео је да се избори за прво место у својој категорији на Интернационалном Купу (International Open Cup), који је одржан 7. јуна у Лесковцу. Том приликом подигао је 210 кг из бенча и на тај начин постао апсолутни првак тог такмичења.

„Овом приликом бих се захвалио директору „Колубара-Услуга“ д.о.о, Драгану Јевтићу, који ми је изашао у сусрет и пружио подршку током Интернационалног купа. Такође бих се захвалио Спортском центру „Колубара“ и теретани „King Gym“ – истакао је наш европски првак, Мирко Белаћевић.