ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

ПРЕГОВОРИ СЕ НАСТАВЉАЈУ, ИЗРАДА НОВЕ СИСТЕМАТИЗАЦИЈЕ У ТОКУ

19. март 2015.

На другом састанку, одржаном у просторијама Пословодног одбора РБ „Колубара“, присуствовали су чланови радне групе, директор предузећа „Колубара-Услуге“ Драган Јевтић и директор РБ „Колубара“ Милорад Грчић, као и председник Синдикалне организације предузећа „Колубара-Услуге“ Јован Ненадић. Настављени су преговори око исплате заосталих зарада и израде нове систематизације, која ће установити нове кадровске промене. Из Агенције за приватизацију је упућено обавештење o моделу и методу приватизације предузећу „Колубара-Услуге“, које у року од 30 дана треба да достави потребну документацију.

sist.

Јован Ненадић је рекао да, иако их је пољуљало обавештење о приватизацији, преговори су кренули у бољем смеру. Постигнута је сагласност у вези са коефицијентима. Подршку ће пружити директор и синдикат РБ „Колубара“ уз сагласност ЕПС-а како би нам се обезбедила позајмица и исплате заостале зараде. „Потребно је схватити озбиљност ситуације и обезбедити нормалне услове за рад предузећа. Молимо раднике с обзиром на целокупну ситуацију да се стрпе још мало и не наседају ни на чије провокације, поготово пoлитичке игре“, истакао је Ненадић.

Директор Драган Јевтић је изјавио да након првог састанка, који је одржан 18. марта, преговори се настављају у наредним данима са истим циљем - како сачувати фирму.  „Несугласице морају да се оставе по страни. Није више битно ко ће колику плату примати, већ докле ће је примати. У том циљу имамо помоћ представника синдиката РБ „Колубарa“,  г-дина Ђорђевића и Ранковића, као и директора Грчића“. Такође директор Јевтић је навео да ће по новој систематизацији Стрелиште припасти дирекцији.