ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

ЗАВРШНИ ЈЕСЕЊИ РАДОВИ У ПОЉОПРИВРЕДИ

24. новембар 2015.

С обзиром на идеалне временске услове, сви јесењи радови у оквиру Одељења за пољопривреду се одвијају по плану за 2015. годину.

Што се тиче пшенице, земљиште је припремљено и сетва је завршена у октобру на  површини од 46,90ha. У октобру је завршена и жетва сунцокрета.  

suncokret2


Жетва кукуруза, како на нашим површинама тако и на површинама у оквиру РБ „Колубара“ је завршена у новембру. Узимајући у обзир некатегорисано и неплодно земљиште на којима се поменути радови изводе, приноси су врло задовољавајући -  око 3,5t по хектару.

У оквиру производње ракије, у октобру и новембру добијено је 390л ракије од шљива. Анализу квалитета и здравствене исправности је потврдио  ЈУГОИНСПЕКТ АД Београд.

У току су завршни радови – дубоко орање земљишта на површинама РБ „Клубара“, на експроприсаним површинама у Волујку (16,5ha) и на парцели број 10 у Јунковцу (14,10 ha).

За децембар је планирано ђубрење у воћњацима у Барошевцу и Пркосави, орање и ђубрење на парцелама 1 и 2 и тиме се окончавају радови у текућој години. За наредну годину је већ урађен план активности и расподела култура по површинама.