ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

АКТУЕЛНИ РАДОВИ У ОКВИРУ ПЈ БИОЛОШКЕ РЕКУЛТИВАЦИЈЕ

19. новембар 2015. године

Поводом завршетка јесењих радова, руководилац Одељења за биолошку рекултивацију, Александар Ракић се осврнуо на задовољавајуће резултате, које је ова Пословна  јединица постигла у 2015. години.

s3

„Завршена је проредна и санитарна сеча, предвиђена за 2015. У току су радови крчења терена испод далековода на потезу стара монтажа – пескара Јунковац, сеча и крчење терена на проточном језеру обале реке Колубара у Тамнави, као и крчење поред пруге у Зеокама“.

 „Тренутно вршимо пошумљавање 5000 садница багрема на локацији Стрмово и крећемо са попуњавањем површине, која је засађена пролетос“, навео је Ракић.  

Што се тиче парковских површина, Александар Ракић је нагласио да су радови на садњи цвећа приведени крају. Посађено је 31 000 садница цвећа. Актуелни су завршни јесењи радови, кошење и сакупљање лишћа, као и редовна одржавања. Чепирање и вертикулација травњака је завршена на две локације – Очаги и базену, а преостали су радови тог типа на површинама код Пословодног одбора Колубара д.о.о. и Спортског центра Лазаревац.

Наше предузеће је извођач радова и пружа услуге сече и прве фазе транспорта исечене дрвне масе за РБ „Колубара“.

s1s2

„С обзиром на околности у фирми, сваки посао који добијемо је важан. Тренутно је пред нама посао великог обима на локацији у Зеокама површине 21ha. Изводе се радови чисте сече багрема, где је ангажовано 15 радника и 3 коња самараша због неприступачности терена. У плану је да наредне седмице буде ангажовано најмање 20 радника, од којих 10 руковаоца моторном тестером и 10 помоћних радника“.

Јесењи радови у расаднчкој производњи су такође при крају и изводи се окопавање и ђубрење садница. У току је припрема садница и новогодишњих јелки за продају.