ЋИРИЛИЦА LATINICA ENGLISH
line decor

ИЗ НАШЕ ПОНУДЕ

 
 
 
 

 

 

 

ОТВОРЕНА ПОСЛОВНА ЈЕДИНИЦА ЗА ПРИКУПЉАЊЕ, КЛАСИРАЊЕ,

СОРТИРАЊЕ, ТРЕТМАН И ПЛАСМАН СЕКУНДАРНИХ СИРОВИНА

16. март 2014.

Нова пословна јединица за прикупљање, класирање, сортирање, третман и пласман секундарних сировина званично је отворена у просторијама „Колубара-Услуга“ у Шопићу. Развој нове делатности подстакле су законске обавезе у области заштите животне средине, као и друштена одговорност у пословању, наводи се у саопштењу руководства.

sekund.sekundarne

Директор Јевтић изразио је задовољство што је након дугогодишњег планирања пословна јединица почела са радом и најавио да ће овај сектор упослити постојећу радну снагу, а у будућности створити простор за отварање нових радних места.

Уговором са фирмом  „Папир сервис ФХБ“ обезбеђен је пласман и даља прерада секундарних сировина. „Драго ми је да је руководство „Колубара-Услуга“ препознало све потенцијале које са собом носи сакупљање амбалажног отпада. Ми смо као лидери на тржишту помогли кроз опрему и обуку људства и очекујемо да ћемо врло брзо успешним радом „Колубара-Услуга“ имати, пре свега, чистији Лазаревац, а исто тако богатији Лазаревац“, рекао је Слободан Симоновић, директор ове фирме.

Саша Ђурђевић, руководилац нове пословне јединице, рекао је да су у току преговори и потписивање уговора са правним лицима, а да ће 1. априла почети откуп секундарних сировина и од трећих лица.

Циљ пословне јединице је да у што краћем року на нивоу општине Лазаревац формира јаку мрежу привредних и приватних субјеката који ће учествовати у процесу рециклаже. Дугорочно, пословна јединица тежи да прерасте у регионални рециклажни центар.